Foundation for Education Development Sarajevo
8
 

OŠ "ISA-BEG ISHAKOVIĆ"

 

GIMNAZIJA "MAARIF KOLEDŽ"

 
INTERNACIONALNI UNIVERZITET U SARAJEVU (IUS)

ZiraatBank BH obezbjeđuje dodatne stipendije za buduće studente IUS-a

U Sarajevu je danas potpisan ugovor o saradnji između Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i ZiraatBank BH, a koji se odnosi na učešće u stipendiranju studenata.

Gimnazija “Maarif Koledž“ organizuje testiranje za stipendije

Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo, s početkom rada gimnazije „Maarif Koledž“, ima zaokružen cijelokupan obrazovni lanac. Uzimajući u obzir da je pokrovitelj ustanova za visokoškolsko, osnovno i predškolsko obrazovanje, Fondacija sada ima u potpunosti ostvaren cilj, a to je kontinuirano obrazovanje od vrtića do doktorata.

Inovativnost u obrazovanju

Svjesni potrebe da savremeno obrazovanje mora ići u korak sa trendovima koji vladaju na tržištu

Raspad Gülenovog pokreta u BiH nakon 20 godina!

Članovi Gülenove organizacije koji su počinili izdaju protiv Turske pokušajem krvavog puča, u inostranstvu se kao i u svojoj domovini susreću sa velikim poteškoćama. Pripadnici organizacije FETÖ organizirali su u proteklih 20 godina nastavu u školama na Vracama. Zgrade su restaurirali od prihoda dobivenih organizujući fudbalske utakmice u Istanbulu 1995. godine, u kojima su učestvovali igrači iz Turske, ali i drugih zemalja.

Cilj Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) jeste kontinuirano obrazovanje od vrtića do doktorata

Studentima koji napuštaju obrazovne institucije terorističke organizacije FETO, nakon vojnog udara 15. jula ponuđene su druge opcije. Turska poduzima mjere pomoći žrtvama organizacije FETO u Bosni i Hercegovini. Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), koja se nalazi na čelu pouzdanih obrazovnih institucija koje djeluju u inozemstvu, u cilju kontinuiranog obrazovanja na svim nivoima, od vrtića do doktorskih programa, priprema otvaranje srednje škole.

Döviz Artışı ile İlgili Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), Eğitim Geliştirme Vakfı (SEDEF) tarafından 2001 yılında Bosna Hersek yasalarına göre kurulmuş bir vakıf üniversitedir. 1992-1995 yıllarında yaşanan savaş sonrasında bağımsız Bosna Hersek devletinin ilk Cumhurbaşkanı rahmetli Aliya İzetbegoviç’in ülkenin yeniden inşası için insanlığa yaptığı çağrı ile Türk girişimciler ve Boşnak bilim adamları tarafından kurulan bir vakıf üniversitesi olarak, Bosna Hersek devletinden ve Türkiye Cumhuriyeti’nden maddi destek almadığı gibi, her yıl kurucu vakfın ciddi bir desteği ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.  Tek gayesi uluslararası eğitim ve araştırma kurumu kimliğiyle, geniş bir coğrafyadan gelen öğrencilerine huzurlu ve rahat bir eğitim ortamı sağlamaktır.

Zamjenik ministra za omladinu i sport Republike Turske Abdurrahim Boynukalın u posjeti IUS-u

U petak, 13. januara 2017, zamjenik ministra za omladinu i sport Republike Turske Abdurrahim Boynukalın posjetio je Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Posjetu je organizirala fondacija SEDEF, koja je dočekala istaknutog gosta u glavnom holu na kampusu IUS-a. Tim povodom, studentski klubovi EMSA i Dramski klub IUS-a pripremili su predstavu i panel diskusiju u čast obilježavanja šest mjeseci od neuspjelog vojnog udara.

TRT AVAZ: Pomoć Turske ugroženim studentima FETO-vih institucija u Bosni i Hercegovini

Studentima koji napuštaju obrazovne institucije terorističke organizacije FETO nakon vojnog udara 15. jula ponuđene su druge opcije. Turska poduzima mjere pomoći žrtvama organizacije FETO u Bosni i Hercegovini. Pouzdane obrazovne institucije koje Turska podržava naporno rade da pomognu studentima pogođenim novonastalim okolnostima.

SEDEF fondacija realizovala još jedan veliki poduhvat u obrazovanju

U četvrtak, 22. decembra 2016. godine kao rezultat ceremonije potpisivanja sporazuma Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) i JU Studentskog centra Sarajevo, SEDEF fondacija je zakupila tri zgrade na šest područja u Sarajevu.

Face TV intervju

Face TV Interview about FETÖ, Mr.Hasan Topaloğlu

Topaloglu: Organizacija FETO bi mogla ugroziti i BiH. 16-08-2016

Pages

 

Location

Türkiye

Feshane Cd. No 21 Eyup Istanbul
Türkiye

Bosna Hersek

Hrasnička cesta 15, 71210 Ilidža, Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Contact

Give us a call at +090 212 563 91 36 
+090 212 563 91 79

Email us at info@sedef.ba

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
randomness