Foundation for Education Development Sarajevo
8
 

OŠ "ISA-BEG ISHAKOVIĆ"

 

GIMNAZIJA "MAARIF KOLEDŽ"

 
INTERNACIONALNI UNIVERZITET U SARAJEVU (IUS)

Održan redovni kongres „Fondacije za razvoj obrazovanja“ Sarajevo

Redovni kongres „Fondacije za razvoj obrazovanja“ Sarajevo (SEDEF) održan je u ponedjeljak 22. aprila 2019. na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Kongresu su prisustvovali osnivači Fondacije, a sadašnji predsjednik gosp. Hasan Topaloğlu dao je informacije o dosadašnjem radu. 

Predsjednik Privredne komore Istanbula i prvi predsjednik MUSAID-a posjetili Internacionalni Univerzitet u Sarajevu (IUS)

U subotu, 12. januara 2019. godine, na našem univerzitetu (Internacionalni univerzitet u Sarajevu, IUS) upriličena je posjeta predsjednika Privredne komore Istanbula Şekiba Avdagiça (koji je ujedno i član upravnog odbora našeg univerziteta), te osnivača i prvog predsjednika Udruženja nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD) Erola M. Yarara, sa njihovim delegacijama. Na radnom doručku na kojem je domaćin bila naša  fondacija, gosti su se sastali sa Ambasadorom Republike Turske i direktorima zvaničnih institucija Republike Turske u BiH.

Predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu dodijeljen počasni doktorat na IUS-u

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan, koji je bio u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, posjetio je Internacionalnii univerzitet u Sarajevu (IUS). U njegovoj pratnji je bila njegova delegacija, kao i predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodin Bakir Izetbegović.

Intervju predsjednika Fondacije za razvoj obrazovanja „SEDEF“, Hasana Topaloğlua koji je dao za časopis STAV, objavljen 12.04.2018. godine

"Bosna Hersek’teki aileler FETÖ’nün (Fethullahçı Terör Örgütü) oluşturduğu tehlikenin tam anlamıyla farkında değiller. Türkiye’deki aileler de bu terör örgütüyle ilgili çok daha fazla olumsuz örnek ve tecrübeye rağmen 15 Temmuz'a kadar bunun farkında değildi. Halkımız FETÖ'nün ne olduğunu tam anlamıyla o zaman anladı. Bosna Hersek Halkının bunu tecrübe etmesine gerek yok, sadece FETÖ destekçilerinin Türkiye’de ne yaptıklarına baksınlar ve buna göre karar versinler"

IUS stipendije su prilika za svijetlu budućnost

U Sarajevu su danas maturanti iz gotovo svih gradova sa područja Bosne i Hercegovine prisustvovali najvećem testiranju za stipendije, organizovanom na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS). Svoju šansu za ostvarivanje stipendije kroz testiranje dobilo je više od 2000 učenika iz cijele države, ali i regiona.

Premijer Turske Binali Yıldırım i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić održali predavanja na IUS-u

Premijer Republike Turske g. Binali Yıldırım i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine g. Denis Zvizdić održali su predavanja na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) u četvrtak, 29. marta 2018. godine.

Premijer Yıldırım, koji je u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, naglasio je važnost IUS-a za Bosnu i Hercegovinu i Balkan.

ZiraatBank BH obezbjeđuje dodatne stipendije za buduće studente IUS-a

U Sarajevu je danas potpisan ugovor o saradnji između Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i ZiraatBank BH, a koji se odnosi na učešće u stipendiranju studenata.

Gimnazija “Maarif Koledž“ organizuje testiranje za stipendije

Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo, s početkom rada gimnazije „Maarif Koledž“, ima zaokružen cijelokupan obrazovni lanac. Uzimajući u obzir da je pokrovitelj ustanova za visokoškolsko, osnovno i predškolsko obrazovanje, Fondacija sada ima u potpunosti ostvaren cilj, a to je kontinuirano obrazovanje od vrtića do doktorata.

Inovativnost u obrazovanju

Svjesni potrebe da savremeno obrazovanje mora ići u korak sa trendovima koji vladaju na tržištu

Raspad Gülenovog pokreta u BiH nakon 20 godina!

Članovi Gülenove organizacije koji su počinili izdaju protiv Turske pokušajem krvavog puča, u inostranstvu se kao i u svojoj domovini susreću sa velikim poteškoćama. Pripadnici organizacije FETÖ organizirali su u proteklih 20 godina nastavu u školama na Vracama. Zgrade su restaurirali od prihoda dobivenih organizujući fudbalske utakmice u Istanbulu 1995. godine, u kojima su učestvovali igrači iz Turske, ali i drugih zemalja.

Cilj Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) jeste kontinuirano obrazovanje od vrtića do doktorata

Studentima koji napuštaju obrazovne institucije terorističke organizacije FETO, nakon vojnog udara 15. jula ponuđene su druge opcije. Turska poduzima mjere pomoći žrtvama organizacije FETO u Bosni i Hercegovini. Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), koja se nalazi na čelu pouzdanih obrazovnih institucija koje djeluju u inozemstvu, u cilju kontinuiranog obrazovanja na svim nivoima, od vrtića do doktorskih programa, priprema otvaranje srednje škole.

Pages

 

Location

Türkiye

Feshane Cd. No 21 Eyup Istanbul
Türkiye

Bosna Hersek

Hrasnička cesta 15, 71210 Ilidža, Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Contact

Give us a call at +090 212 563 91 36 
+090 212 563 91 79

Email us at info@sedef.ba

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.