ZiraatBank BH obezbjeđuje dodatne stipendije za buduće studente IUS-a

U Sarajevu je danas potpisan ugovor o saradnji između Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i ZiraatBank BH, a koji se odnosi na učešće u stipendiranju studenata.

Polazeći od misije IUS-a da pruža kvalitetno obrazovanje osobama koje imaju potencijal da transformišu znanje u vrijednost, kako za sebe tako i za društvo u cjelini, te od mislije ZiraatBank BH da doprinosi zdravom rastu ekonomije i bankarskog sektora, te povećanju životnog standarda stanovnika Bosne i Hercegovine, navedene institucije su prepoznale mogućnosti koje zajednička saradnja može imati na ispunjenje spomenutih misija.

Osnovu za dodjelivanje stipendija činit će test općeg znanja koji IUS svake godine uspješno organizira. Test općeg znanja je prilika koja se pruža maturantima srednjih škola da osiguraju kvalitetan nastavak školovanja i dalju izgradnje karijere. Zahvaljujući potpisanom sporazumu, ZiraatBank BH će obezbijediti dodatnih 50.000 KM za stipendiranje studenata IUS-a u narednoj akademskoj godini.

 „ZiraatBank BH je prisutna u Bosni i Hercegovini od 1997. godine, te je prva banka sa stranim kapitalom. Od svog osnivanja do danas, ZiraatBank BH dd je finansirala mnoge start-up firme, pomagala već postojećim firmama u njihovom proširenju i razvoju, dala veliki doprinos u otvaranju novih radnih mjesta, podržala poljoprivrednike i samostalne obrtnike; nudila povoljna kreditna sredstva, čak i uz 0 % naknadu i kamatnu stopu. Potpisani sporazum o učešću u stipendiranju je još jedan u nizu od doprinosa jačanju ekonomskog položaja BiH, te ulaganja u mlade ljude“ – istakli su iz ZiraatBank BH.

Iz IUS-a su istakli da studenti dobijaju velikodušne stipendije od Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo. Mnoge od njih su stopostotne, što znači da studenti uopšte ne plaćaju školarinu. Osim toga, dodijeljuje se i veliki broj stipendija u iznosima od 95%, do 75%, kako bi što veći broj BH studenata dobio priliku da studira na ovom univerzitetu, te da će potpisani sporazum dodatno unaprijediti i proširiti već postojeći program stipendiranja.

Iz IUS-a i ZiraatBank BH ističu zadovoljstvo potpisanim sporazumom, te pozivaju sve maturante da već sada počnu sa pripremama za test općeg znanja koji će biti organizovan u martu 2018. godine.

 

https://news.ius.edu.ba/bs/vijesti/ziraatbank-bh-obezbjeduje-dodatne-sti...

 

Location

Bosna Hersek

Hrasnička cesta 15, 71210 Ilidža, Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Türkiye

Feshane Cd. No 21 Eyup Istanbul
Türkiye

 

Contact

BiH :

Tel  : +387 33 957 130
Fax : +387 33 957 105
E-Mail:info@sedef.ba

Türkiye

Tel 1: +090 212 563 91 36
Tel 2: +090 212 563 91 79
Mobile:+090 533 308 95 52
E-Mail: iusistanbul@ius.edu.ba

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
randomness