Govor Hasana Topaloğlua, predsjednika SEDEF-a

Cijenjeni ambasadori; gradonačelnici; predsjedniče Upravnog odbora; rektori; poštovani akademici; dragi gosti; dragi roditelji, dragi članovi medija, dragi studenti, koji ste upravo svojim uspješnim diplomiranjem okončali svoju maratonsku trku; sve vas srdačno pozdravljam.

Dobrodošli na našu jedanaestu svečanost promocije diplomiranih studenata.

Najiskrenije se zahvaljujemo Bogu što Fondacija za razvoj obrazovanja u Sarajevu, koju je 2001. godine osnovala šačica entuzijasta, sada dočekuje jedanaestu generaciju diplomaca na svojoj prvoj ustanovi, Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Molim Boga da i druge obrazovne ustanove naše Fondacije, a to su pored našeg univerziteta još i dječji vrtić KidIUS, osnovna škola Isa beg Ishaković i koledž Maarif, kroz obrazovanje časnih i vrlih, informiranih i sposobnih generacija pomognu u poboljšanju života i čovječanstva.

U svoje ime čestitam svim onima, a ima ih 275, koji su ove godine diplomirali u nekom od tri ciklusa studija. Vjerujem da će se oni, nakon što su prešli hiljade kilometara da bi skupa učili i sklapali prijateljstva, vratiti u svoju domovinu da zidaju nove mostove među narodima i da će doprinositi prosperitetu svoje zemlje.

Našim diplomcima želim puno uspjeha u svemu i da s onim što su naučili i stekli kroz obrazovanje imaju više sreće u životu i da im život bude lakši. Mi ih nećemo zaboraviti sada kad su završili svoje studije. Uvijek ćemo ih pratiti i radovaćemo se njihovim budućim uspjesima. A IUS će ostati polazišna tačka na vašem putu ka uspjehu. Čestitam akademskom osoblju koji su svojim studentima pružili obrazovanje i znanje koje posjeduju i koji su s njima podijelilli vlastita životna iskustva. Čestitam i roditeljima koji su odlučili da nam pošalju svoju djecu uz žrtvu razdvojenosti od svojih voljenih. Nadam se da će na njih uvijek biti ponosni.

U ime Fondacije SEDEF, želim se zahvaliti gradonačelniku općine Ilidža, profesoru doktoru Senaidu Memiću, koji nas je uvijek podržavao u našim nastojanjima da damo jedan novi pristup obrazovanju u Bosni i Hercegovini, počevši od dječjeg vrtića pa sve do doktorskih studija.

Iskreno se zahvaljujemo našem cijenjenom ambasadoru, njegovoj ekselenciji gospodinu Haldunu Kocu, kao i službenicima u drugim turskim ustanovama, te našim sunarodnjacima udaljenim hiljadama kilometara, na pokazanom altruizmu i podršci pri ostvarivanju naših ciljeva. Tako smo sretni što ste tu.

I na kraju, poželio bih sve najbolje našim diplomcima i neka im Bog pomogne u svakom pogledu.

 

Location

Bosna Hersek

Hrasnička cesta 15, 71210 Ilidža, Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Türkiye

Feshane Cd. No 21 Eyup Istanbul
Türkiye

 

Contact

BiH :

Tel  : +387 33 957 130
Fax : +387 33 957 105
E-Mail:info@sedef.ba

Türkiye

Tel 1: +090 212 563 91 36
Tel 2: +090 212 563 91 79
Mobile:+090 533 308 95 52
E-Mail: iusistanbul@ius.edu.ba

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.